Hírek

Malatinszky Csaba – TOP 100 borász, Gentleman Magazin

Top 100 – Borász

MALATINSZKY CSABA
Villányi borvidék – Malatinszky kúria


„ Alá kell rendelni magunkat a természetes folyamatoknak, mi csak harmonizálhatjuk azokat. “


Malatinszky Csaba 1991-ben a Gundel étterem sommelier-je lett, és ez meg is pecsételte a sorsát, örökre eljegyezte magát a borral. Nem sokkal később elkezdett együtt dolgozni borászokkal, majd egy medoci tanulmányút új döntésre sarkallta, és 1997-ben elkezdte építeni saját villányi borászatát. Több dologban volt az első a magyar bor világában. Többek között ő volt az első sommelier, elsőként nyitott vinotékát, és elsőként palackozott szűretlen (sur lie) bort. Az egykori sommelier ritkán viszi borversenyre a borait, akkor is inkább külföldre. Véleménye szerint borai valamelyest más stílust képviselnek, mint a magyar borbírák ízlése, de ettől még nem kevésbé sikeres a piacon. A kúria borainak fejlődési irányát Malatinszky Csaba meglepő módon spontánnak mondja, értve ez alatt, hogy az ültetvények korosodásával egyre jobb szőlő terem, és abból egyre jobb minőségű bor születik.


2006. ÓTA A WINE REPORT TOP 10 BORÁSZATA KÖZÖTT


eredeti cikk     http://gentleman.hu/top100/MALATINSZKY-CSABA-131

Egy nő valóban több ízt érez? – Mészáros Erika beszélgetése Malatinszky Csabával

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam lorem orci, sodales vitae arcu vitae, maximus tincidunt arcu. Vestibulum ullamcorper ligula in sodales

Tovább

Egy nő valóban több ízt érez? – Mészáros Erika beszélgetése Malatinszky Csabával

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam lorem orci, sodales vitae arcu vitae, maximus tincidunt arcu. Vestibulum ullamcorper ligula in sodales

Tovább

Egy nő valóban több ízt érez? – Mészáros Erika beszélgetése Malatinszky Csabával

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam lorem orci, sodales vitae arcu vitae, maximus tincidunt arcu. Vestibulum ullamcorper ligula in sodales

Tovább