Hogy lettünk világelsők?Nemrégiben járt Magyarországon James Suckling / www.jamessuckling.com / amerikai borszakíró, aki sok, a Hungarian Wine Summit alkalmából felvonult hazai borászat palackjaiból kóstolt. Az értékeléshez fűzött magyarázat teljesebb képet ad annak jelentéséről és jelentőségéről is. Az eseményen 4 tétellel vettünk részt, ami lefedi borászatunk 4 osztályát. (Klasszikus- Prémium- Szuper prémium- Extra)
A pontrendszerben kiadható legmagasabb érték a 100-as. A nemzetközi borértékelésben a megengedőbb versenyeken az aranyérmes határ 88, a szigorúbbak esetében 90. A mi pontszámaink még a belépő szinten is messze meghaladják a szigorúbb értékelésben az aranyérmes ponthatárt és a cabernet franc esetében (3 tétel) 96,33-as átlagot mondhatunk a magunkénak.
A kiemelkedően magas érték cabernet franc tekintetében világ első.
Ki kell hangsúlyozzuk, hogy a kiválasztott borok a jelenleg futó évjáratokat képviselik, nem az alkalomnak szóló Best of válogatás.

 

James Suckling másodszor

                                   

Vizsgaidőszak van – mondtuk amikor egy éven belül másodszor is alkalmunk nyílt James Suckling kóstolójára mintákat küldeni. Figyelemmel tételeink időigényes érlelésére, 2016 előtti szüretek terméseiből válogattunk.

A leírások képviselik a borkritikus benyomásait, szinte hallható amint nyelvével elégedetten csettint.

Örömmel osztjuk meg veletek…

Ezúttal a Kúria merlot 2015 hozza a nagy durranáshoz kellő tektonikus erőket mozgásba. Kevesen tudjátok, van nálunk merlot is, de a cabernet franc erőteljes kommunikációja nem enged teret másnak, pedig az is iható azért. Valami azt súgja, jól jártak az előjegyzők…amit hálásan köszönünk.

Nélkületek ebből semmi sem valósulhatott volna meg.

Élvezzétek a borokat és tervezzetek a májusban megnyíló előjegyzési időszakra!