Top 100 – Borász
„ Alá kell rendelni magunkat a természetes folyamatoknak, mi csak harmonizálhatjuk azokat. “
Malatinszky Csaba 1991-ben a Gundel étterem sommelier-je lett, és ez meg is pecsételte a sorsát, örökre eljegyezte magát a borral. Nem sokkal később elkezdett együtt dolgozni borászokkal, majd egy medoci tanulmányút új döntésre sarkallta, és 1997-ben elkezdte építeni saját villányi borászatát. Több dologban volt az első a magyar bor világában. Többek között ő volt az első sommelier, elsőként nyitott vinotékát, és elsőként palackozott szűretlen (sur lie) bort. Az egykori sommelier ritkán viszi borversenyre a borait, akkor is inkább külföldre. Véleménye szerint borai valamelyest más stílust képviselnek, mint a magyar borbírák ízlése, de ettől még nem kevésbé sikeres a piacon. A kúria borainak fejlődési irányát Malatinszky Csaba meglepő módon spontánnak mondja, értve ez alatt, hogy az ültetvények korosodásával egyre jobb szőlő terem, és abból egyre jobb minőségű bor születik.
2006. ÓTA A WINE REPORT TOP 10 BORÁSZATA KÖZÖTT
eredeti cikk http://gentleman.hu/top100/MALATINSZKY-CSABA-131