Boraink
Kúria Maghari (Methode Malatinszky) bio/vegan 2015/2016/2017
“Kora tavasszal olvastam a SIAL (az egyik legnagyobb élelmiszer – és borkiállítás Párizsban) felhívását innovációs pályázaton történő részvételre, ami nem jöhetett volna jobbkor, mert volt valamim, amiről azt gondoltam, megérdemelné a szélesebb körű figyelmet.
Beneveztem az elmúlt években kidolgozott, borkészítési eljárásommal, melynek gyümölcse a MAGHARI.
Alig küldtem el a módszer leírását, egy órán belül értesítettek, a leírtakat nagyon érdekesnek találták és mint vendégelőadót, meghívnak a soron következő shanghai-i illetve a jövő tavasszal Párizsban rendezendő kiállításra.
A felkérést elfogadtam, a mester előadást Shanghai-ban megtartottam 50 fős szakmai zsűri előtt, melyet követően, a SIAL innovációs díjával tüntettek ki.
A módszerről: dűlő – és parcella szelektált cabernet franc szőlőből, zárt körülmények között, új tölgyhordóban erjeszt vörösbort, amelyhez teljes mértékben kézi munkát alkalmaz.
Módszeremet a francia zsűri mint “Methode Malatinszky” vette nyilvántartásba.
A név, a magyar őshagyományból származik, amelynek választása személyes tisztelgésem a magyarság előtt.” Malatinszky Csaba
Bruttó kiskereskedelmi ár: 2015: 65.000 Ft
2016: 49.000 Ft
2017: 42.000 Ft