Boraink

Signature Novum Conceptio 2020

Borozgató társaságban egyre gyakrabban kínáltak meg natúrborral, ami zavarosságával egy félig elkészült bor benyomását keltette bennem. Rusztikusak voltak, ami nem áll hozzám igazán közel. Mivel mindig egészséges voltát emelték ki, mondván: ez aztán igazán nem tartalmaz semmilyen hozzáadott anyagot, még ként sem. Egy idő után, látván a töretlen lelkesedést másokon, arra gondoltam készíthetnék egy ,,demo” natúrbort saját elképzelésem szerint.

A tavalyi szüretben hozzáláttam a megvalósításhoz, majd néhány hónapos érlelést követően palackoztam az összeállítást, amely cab.sauvignon – cab.franc és merlot.

Végtére olyan bor született, ami stílusában benne van a Malatinszky képben, dinamikája pedig magával ragadó. Na, gondoltam, akik eddig a fiatal évjáratokat keresték rajtam, megkapják amit akartak.

Számomra is meglepő módon, néhány hónappal a színrelépést követően, az első export szállítmány a napokban indul útnak New Yorkba, hogy az ottani éttermek vendégei is megismerhessék a NOVUM CONCEPTIO -t.

Ára: 6000 Ft